A város jó hírét viszik
Megjelenés dátuma: 2008. november 29. 04:29.00

Dunaújváros - A közgyűlés rendelete értelmében pénzjutalomban részesítik mindazokat a sportolókat akik az adott évben - meghatározott versenyeken - dobogós helyezéseket értek el. A díjátadás tegnap volt.


Eredményes sportolókat díjaztak

Méghozzá a városháza közgyűlési termében, ahova azokat a sportolókat várták, akik a világbajnokságokon, Világkupákon, Európa-bajnokságokon, Európa Kupákon és magyar bajnokságokon eredményesen szerepeltek. Az olimpiai sportágak közül két szakosztály öt versenyzője és két edzője, míg az ötkarikás programban nem szereplő sportágakban hét egyesület tizennyolc sportolója és kilenc edzője részesült jutalomban. Az ünnepségen, amelyen megjelent Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatója is, Pintér Attila alpolgármester kiemelte: minden elismerése a megjelenteké, hiszen tudja, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt mekkora erőfeszítést jelent már maga az életbenmaradás is a sportszervezetek számára.

- Köszönöm, hogy dunaújváros színeiben érték el kimagasló eredményeiket, amivel öregbítették városunk jó hírnevét - tette hozzá az alpolgármester. A díjátadó után pezsgős koccintásra várták a résztvevőket, miközben Cserni Béla, a sportbizottság vezetője kérte, hogy jövőre is legalább ilyen eredményeket szállítsanak a versenyzők, de reméli, hogy egyre többen tudnak bekerülni abba a körbe, ahol ki lehet érdemelni a város elismerését.

Olimpiai sportágak 2008. évi díjazottjai.

Dunaferr SE kajak-kenu szakosztály:

Szabó Gabriella, Kárász Anna, Vass András. Edzőjük: Hubik András.

Dunaferr SE úszó szakosztály:

Bordás Beatrix, Takács Krisztián. Edzőjük: Berzlánovits Éva.

Nem olimpiai sportágak 2008. évi díjazottjai.

DVCSH Uszonyos és Búvárúszó Sportegyesület:

Bognár Bernadett, Gurisatti Róbert, László Dezső, Bercsényi Kinga. Edzőjük: Gurisatti Gyula.

Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület: Major Tekla. Edzője: Alföldi József.

Intercisa Rádióklub Közhasznú Sportegyesület: Fent Marianne, Lukács Anna, Kukucska Szilvia. Edzőjük: Liszkai Erzsébet, Dékány Péter.

Sukothai Team Thai Box Sportegyesület:

Mihalik György, Mozsár Pál. Edzőjük: Rozmann István.Dunaújvárosi Vízi Sportclub: Alexander Ovchinikov (pénzjutalomban nem részesült, mert külföldi állampolgár), Galovics László, Kisari Gábor, Tábori Áron, Gősy Árpád, Lengyel László, Sándor Péter. Edzőik: Dr. Sándor Péter, Tábori László, Varga Imre.

Dunaferr Repülő Klub: Thuróczy Endre.

Hikari Dojo Sportegyesület: Németh Kitti. Edzője: Schneider László.